Reading Time: 3 minute
Află povestea fraților care s-au ambiționat să scape lumea de cafeaua mediocră și ce înseamnă o cafea cu adevărat specială pentru Cezara Carteș, Coffee Capabilities Expert la Coca-Cola HBC.
Cafeaua preferată a britanicilor, un nume puternic pe piața cafelei în mai multe țări ale lumii, Costa Coffee este, din această vară, disponibilă și pe piața românească și vine cu povestea fascinantă a unui business de familie început cu aproape o jumătate de secol în urmă, care demonstrează că atunci când faci lucrurile cu pasiune și perseverență, când pui suflet și ești atent chiar și la cele mai mici detalii, succesul nu are cum să nu apară.
În anii `70, frații Sergio și Bruno Costa părăseau Nordul Italiei și se mutau cu entuziasmul tinereții la Londra, să-și împlinească un mare vis, acela de a crea cafeaua perfectă. Nu le-a ieșit din prima, dar nu s-au lăsat. S-au documentat, au testat și experimentat și la a 112-a încercare, au ajuns la aroma perfectă de cafea, cunoscută acum drept Costa Coffee Signature Blend. Au știut din start că efortul de a obține un produs de cea mai bună calitate nu poate începe altfel decât cu boabele, selectate cu cea mai mare grijă și care provin 100% din surse certificate RFA (Rainforest Alliance).
Astfel, cu fiecare ceașcă de cafea servită, Costa dă ceva înapoi și investește în dezvoltarea comunităților din care aceasta provine. Fiecare produs certificat Rainforest Alliance este cultivat urmând o metodologie strictă care abordează agricultura într-o manieră sustenabilă, asigurând cele mai bune condiții de lucru pentru fermieri și grija pentru natură. Doar 6% din cafelele din lumea întreagă îndeplinesc aceste standarde ridicate, dar pentru creatorii brandului Costa Coffee acesta a fost un factor cheie, de la care nu s-au abătut.
Din iunie 2020, Costa Coffee a intrat pe piața locală cu misiunea de a face accesibilă tuturor românilor o cafea premium pe care o pot savura acasă, în HoReCa sau on the go.


Care sunt secretele care fac din Costa o cafea specială?
„Costa este o cafea prăjită lent, cu multă grijă, ceea ce permite menținerea în boabele de cafea a cât mai multor uleiuri naturale, oferindu-ne astfel în ceașcă o complexitate de arome. În plus, înainte de ambalare există un alt pas esențial: specialiștii Costa degustă nu mai puțin de 5.000 de cești în fiecare an pentru a se asigura că sunt respectate toate standardele de calitate și abia apoi cafeaua este ambalată,” explică Cezara Carteș, Coffee Capabilities Expert la Coca-Cola Hellenic Bottling Company.
Ea are o experiență de peste 10 ani în domeniul cafelei și este cea care coordonează Costa Coffee Training Centre din București, locul în care partenerii externi au brandului beneficiază de sesiuni de training pentru dobândirea de abilități în crearea celor mai bune cafele.
The post Povestea fraților care și-au dorit să creeze cafeaua perfectă appeared first on Revista Biz.