- În ciuda crizei de sănătate, super-bogații au devenit și mai bogați în 2020
- Noile sectoare tehnologice și digitale nu au suferit de coronavirus, iar averile patronilor lor sunt în creștere
Afacerile lor nu au cunoscut criza. În 2020, conform indicelui agenției Bloomberg, cei mai bogați 100 de miliardari din lume și-au văzut averile crescând până la un total de peste 1.000 de miliarde de dolari.
Primul este pentru Elon Musk, patronul excentric al producătorului de mașini electrice Tesla: averea sa a crescut cu 140 miliarde dolari, iar acum se ridică la 167 miliarde dolari. Este astfel al doilea cel mai bogat om din lume, chiar în spatele lui Jeff Bezos, patronul Amazon, care se bucură de un an foarte bun pentru gigantul american de comerț electronic. Averea sa este estimată la 192 miliarde de dolari, cu 77 mai mult decât la începutul anului 2020.
Giganții rețelelor web triumfă
Liderii marilor companii digitale au profitat de criza sănătății și au fost avantajați de situațiile de lockdown. Acesta este cazul lui Bill Gates, creatorul Microsoft (18 miliarde de dolari), al lui Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook (25 miliarde) sau chiar al lui Larry Page, fostul CEO Alphabet, compania mamă Google (17 miliarde).
În ceea ce privește industria de lux, Bernard Arnault, șeful LVMH, și-a văzut activele crescând cu 9 miliarde de dolari. Averea lui Françoise Bettencourt-Meyers, moștenitoarea imperiului L’Oréal, s-a mărit cu aproape 18 miliarde de dolari pentru a ajunge la 77 de miliarde.
Cum se explica această îmbogățire?
Acest an bun pentru super-bogați poate fi explicat destul de simplu: averea acestor miliardari se bazează în principal pe participarea lor la companii listate în Bursă. În 2020, în ciuda crizei sănătății, unele sectoare precum tehnologia digitală sau noile tehnologii nu au suferit, iar prețurile au crescut constant. Cel mai spectaculos exemplu: ponderea grupului Tesla a crescut cu peste 700% într-un an.
Dar toate averile nu se află în aceeași barcă. Dacă noile tehnologii, sectoarele digitale sau ale sănătății se descurcă bine, altele se luptă. De exemplu, Amancio Ortega, creatorul mărcii Zara, și-a văzut averea scăzând cu aproape 7 miliarde de dolari. El rămâne în continuare omul cu a 14-a cea mai mare avere din lume.
The post Cele mai mari averi din lume au devenit și mai mari: Elon Musk, Jeff Bezos și Bill Gates au terminat anul 2020 pe plus appeared first on Aleph News.