Holul este prima incapere a casei pe care prietenii si invitatii pe care ii astepti in vizita o vad si este prima impresie pe care si-o fac despre locuinta ta dar si incaperea care face legatura cu celelalte camere din casa astfel ca designul acestuia este foarte important. De aceea, holul va trebui sa fie atat un spatiu cu un decor interesant in concordanta cu amenajarile din celelalte camere dar sa ofere si o buna functionalitate.
Foloseste-ti creativitatea si gandeste-te la holul locuintei tale ca o oportunitate de a-ti pune in valoare stilul. Acest spatiu trebuie sa fie aerisit, primitor si sa creeze o atmosfera in ton cu restul casei. In plus, fiind locul in care iti pastrezi, cel mai probabil, cheile, telefonul, portofelul, geanta etc. holul trebuie sa fie o incapere practica si bine organizata. Cheia amenajarii eficiente a holului este sa te concentrezi pe crearea unui spatiu atat functional, cat si placut ochiului.
Ce piese de mobilier ar trebui sa existe in hol
Desi de multe ori alegerea mobilei pentru hol este limitata, sunt unele piese de mobilier care nu ar trebui sa lipseasca din holul oricarei locuinte: un pantofar, un cuier si un dulap.
In plus fata de obiectele de mobilier considerate esentiale, pot fi adaugate si altele, in functie de spatiul disponibil si de cat de lung sau lat este coridorul locuintei. Indiferent ce mobila hol alegi, trebuie sa tii cont de doua aspecte esentiale: dimensiunea holului si stilul pe care doresti sa il implementezi in aceasta incapere.
Amenajare hol in functie de forma si marime
- Hol lung
Holurile lungi, deseori intalnite in apartamente, la prima vedere par imposibil de amenajat, insa cu putina creativitate, poti obtine un aspect extrem de estetic, care va cuceri toti oaspetii.
Este indicat sa alegi doar piesele de mobilier strict necesare, pentru a evita riscul de a supra-aglomera. Daca latimea nu este foarte mica, poti amenaja un dressing ingust cu pantofar pe una dintre laturi; in cazul in care spatiul nu iti permite, limiteaza-te la un cuier vertical lipit de perete si rafturi oblice, inguste pentru pantofi. Aplica oglinzi mari pe usile dressingului sau pe pereti, pentru a crea senzatia de spatiu mai amplu si foloseste mai multe corpuri de iluminat pentru a pune in valoare volumul camerei.
- Hol patrat
Holul patrat este cu siguranta mai usor de amenajat si ofera din plin spatiu de depozitare. In afara de corpurile de mobilier clasice necesare in fiecare hol, poti crea aici si un spatiu de relaxare, confortabil.
Aseaza o bancuta, un fotoliu sau un scaun cu un design inedit, ce se va dovedi util si atunci cand vrei sa te incalti. De asemenea, indiferent de dimensiunile holului, pentru un efect benefic intreaga zi, pune pe pereti tabloluri cu mesaje motivationale. Acestea, nu numai ca fac din casa un loc primitor, ci si te vor face sa zambesti cand pleci sau te intorci acasa.
Stilul holului
Ia in considerare materialul din care sunt confectionate si design-ul pieselor de mobilier pe care vrei sa le amplasezi in hol. Acestea trebuie sa complimenteze aspectul general al camerei si sa ofere oaspetilor o idee despre cum arata restul casei tale.
De exemplu, daca doresti ca holul sa aiba un aspect clasic, atunci poti alege un mobilier pentru hol confectionat din lemn masiv, cu accente si detalii care sa anunte acel stil. In schimb, daca preferi stilul modern, alege un mobilier hol modern (usi din MDF lucios, oglinzi, bari din crom etc). Daca nu iti doresti sa lasi hainele sau incaltamintea la vedere si esti adeptul stilului compact, alege un dulap pentru haine si pantofi cu usi si sertare in locul unui cuier traditional.
Holul casei tale poate fi la fel de spectaculos ca si restul camerelor. Tot ce trebuie sa faci este sa ii acorzi aceeasi atentie si sa alegi inspirat mobilierul. Iar pentru asta, ti-am pregatit o multime de optiuni pe site-ul Mobilier-mirjan24.ro.