- Silviu Negoiță, medic ATI: „Avem toate motivele să îl primim cu brațele deschise și să îl vedem ca pe un încă un instrument în lupta cu această boală”.
- Silviu Negoiță: „Se pare că are cam aceeași eficiență ca vaccinul Pfizer”.
- Silviu Negoiță: „Depozitarea la -20 de grade Celsius ne ajută să distribuim dozele mai rapid”.
Ambele vaccinuri, cel de la Moderna și cel la Pfizer, sunt create pe bază de ARN mesager.
„Noi așteptăm acest vaccin de multă vreme, cu brațele deschise. Probabil că această întârziere de la Agenția Europeana a Medicamentului a survenit pe baza faptului că firma Moderna este nouă, înființată în 2010, și cred că au mai avut întrebări de pus.
Vaccinul este un instrument și va apărea pe piață și vaccinul de la AstraZeneca, un vaccin mai clasic și mai ieftin, în jur de 6 euro. Oamenii vor putea să își aleagă vaccinul model cu ARN mesager”, a declarat Silviu Negoiță, medic ATI.
Eficiența, riscurile și efectele adverse în cazul vaccinului anti-COVID Moderna
„Este greu să spunem. Se pare că are cam aceeași eficiență ca vaccinul Pfizer. Efecte severe la subiecții supuși la vaccinare nu au apărut.
Deci avem toate motivele să îl primim cu brațele deschise și să îl vedem ca pe un încă un instrument în lupta cu această boală care ne afectează social moral și economic”, a spus Silviu Negoiță.
Vaccinul Pfizer versus vaccinul Moderna
„Și acesta este un vaccin multidoza. A fost o discuție ieri legate de acele cutii de transport și au apărut tot felul de discuții. Importantă este respectarea lanțului de frig. Important este ca serul să fie de cea mai bună calitate.
El are nevoie de temperaturi de stocare mult mai ridicate, probabil că acest lanț de frig va fi mai ieftin și mai ușor de respectat”, a explicat Silviu Negoiță.
Vaccinul anti-COVID Moderna: Beneficiile stocării la temperatura de -20 de grade Celsius
„Vaccinul Moderna, stocat la temperatura de -20 e grade, poate fi distribuit mai rapid”, a spus Silviu Negoiță.
„Și ne ajută să nu avem suspiciuni asupra calității vaccinului inoculat. Probabil că și vaccinul AstraZeneca va fi aprobat curând. Eu aș vrea să se convingă oamenii că boala poate lasă niște sechele atât de importante încât merită, pentru mici efecte secundare, să ne vaccinăm.
O să vedeți în lunile următoare. O să auziți tot mai multe persoane care au trecut prin covid și care au rămas cu anumite dependențe, unele chiar dependențe de spital și, probabil, vor ajunge la transplant pulmonar”, a adăugat acesta.
The post Silviu Negoiță, medic ATI: „Sechelele bolii sunt atât de importante încât merită, pentru mici efecte secundare, să ne vaccinăm” appeared first on Aleph News.